ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ E.P.Si.T. - LASER ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΣΤΗΣ ΚΟΚΚΥΓΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

Η νέα προηγμένη χειρουργική προσέγγιση για την αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος με ενδοσκοπικό Laser (μέθοδος E.P.Si.T. – laser Εndoscopic Pilonidal Sinus Treatment – laser), παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα στα παιδιά και στους εφήβους.

Υπό γενική αναισθησία, γίνεται χειρουργική αποκατάσταση μέσω ενδοσκοπίου, με τη χρήση κάμερας, ενδοσκοπικών εργαλείων και laser, με τα οποία είναι δυνατή η πλήρης απομάκρυνση των τριχών και η καταστροφή του τοιχώματος της κύστης.

Η μέθοδος EPSiT- laserπλεονεκτεί σημαντικά σε σύγκριση με τις κλασσικές μεθόδους χειρουργικής αποκατάστασης της κύστης κόκκυγος όσον αφορά την απουσία μετεγχειρητικού πόνου, την μείωση του χρόνου επούλωσης και μετεγχειρητικής φροντίδας και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν διαταράσσεται η καθημερινότητα και η προσωπική υγιεινή (κενώσεις, μπάνιο κ.τ.λ.) των μικρών μας ασθενών και δεν απαιτείται ιδιαίτερη περιποίηση. Με αυτό τον τρόπο επιστρέφουν κανονικά στις καθημερινές τους δραστηριότητες την επόμενη μέρα χωρίς την μικρότερη επιβάρυνση των ίδιων αλλά και των συγγενών τους.