ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Αποστολή στην Αιθιοπία

Αποστολή στην Αιθιοπία 2011 και 2012 με την οργάνωση Mission anthropos.
Δείτε περισσότερα στο http://www.missionanthropos.com/index.php

Αποστολή στο Δροσερό Ξάνθης

Ο χώρος του Συλλόγου Γυναικών μετατράπηκε σε ιατρείο όπου έξι γιατροί και 13 νοσηλεύτριες εξέτασαν 108 παιδιά.

Ο μορφωτικός και πολιτιστικός σύλλογος γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Ελπίδα» προσέφερε μια νέα ελπίδα για τα παιδιά του Δροσερού. Ο χώρος του Συλλόγου μετατράπηκε σε ιατρείο όπου έξι γιατροί εθελοντές και 13 νοσηλεύτριες μαζί και με άλλους εθελοντές φίλους του Συλλόγου συνέβαλαν ώστε σε λίγες μόλις ώρες να εξεταστούν 108 παιδιά ηλικίας από βρέφη μέχρι 13 ετών.

Οι οικογένειες που προσήλθαν αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στις παροχές υγείας, κυρίως λόγω λήξης της ασφάλειάς τους.

Από την επίσκεψη αυτή προέκυψαν συμπεράσματα σχετικά με την ανάγκη να οργανωθούν δράσεις για την καταπολέμηση διαφόρων προβλημάτων γενικά για την κατάσταση της υγείας των μικρών κατοίκων του Δροσερού, όπως για παράδειγμα την επίσκεψη οδοντιάτρων. Ενώ ειδικότερα, προέκυψαν και κάποια περιστατικά που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης και επιτακτικής θεραπείας. Με μέριμνα του Συλλόγου και την συνδρομή των γιατρών ήδη κάποια από τα παιδιά αποφασίστηκε να υποβληθούν στις αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι γιατροί που προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ερχόμενοι από την Αθήνα είναι οι εξής:
Γιώργος Περγάμαλης, Μαρία Κοπανίδη, Βαρβάρα Σκιά, Παναγιώτης Καιάφας, Δόξα Κοτζιά και Ζωή Μεταξά. Η Ειρήνη Χαζάπη συντόνισε τη δράση μαζί με τους γιατρούς και την πρόεδρο του Συλλόγου Σουλεϊμάν Σαμπιχά.

Να σημειωθεί πως ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης Αθανάσιος Μπαμπαλίδης βοήθησε με τη διάθεση απαραίτητου εξοπλισμού και, η Ευδοκία Χαρανά, διευθύντρια της ΕΠΑΣ βοηθών νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης οργάνωσε την ομάδα των σπουδαστριών – νοσηλευτριών: Μελίνα Αμβροσιάδου, Τάνια Κουκουζίκα, Βασιλική Πουτακίδου, Αγγελική Φαρδούλη, Θεοδώρα Παπαδημητρίου, Νίκη Καρακατσάνη, Μαρία Γουλιμάρη, Λίνα Τσεβρένη, Κατερίνα Καραβασιλείου, Αγγελική Πούλια και Αναστασία Τσεντεμίδου.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό “Ε” της Ελευθεροτυπίας (Κυριακή 23 Ιουνίου 2013)